Vogelplas Starrevaart

Ten oosten van recreatiegebied Vlietland bevindt zich Vogelplas Starrevaart. De uitkijktoren bij de Kniplaan geeft een goed overzicht van het gebied. De schuilhut "De Vogelknip" maakt het mogelijk de vogelbevolking van nabij gade te slaan. Een wandeling om de plas is zeer de moeite waard.

De gronden en wateren in Vlietland die niet worden geëxploiteerd door Vlietland B.V. of haar pachters en huurders worden beheerd door Groenservice Zuid-Holland (G.Z-H): www.gzh.nl  en www.recreatiezuidholland.nl  Tel. 010-2981010". GZH beheert ook de Vogelplas de Starrevaart.

Vogelwerkgroep Vlietland

De VWG Vlietland is actief op de Vogelplas Starrevaart, in Vlietland en Leidschendammerhout. De gebieden liggen in Zuid-Holland, gemeente Leidschendam. Op de website van de VWG vindt u informatie over de gebieden en resultaten van het werk van de VWG Vlietland. Dit omvat onder meer een overzicht van recente waarnemingen, verslagen, een virtuele excursie, een vogelkalender (welke vogelsoort is wanneer aanwezig) en persberichten over het gebied.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews