Windsurfen

 

De plassen van recreatiegebied Vlietland zijn zeer geschikt voor windsurfers. Er is voldoende ruimte en (meestal) een gunstige windrichting. Daarnaast mogen gemotoriseerde boten niet harder varen dan 6 km per uur. Ideaal voor de beginnende én gevorderde windsurfer. Geen wonder dat zich in het recreatiegebied een windsurfvereniging heeft gevestigd. 

Windsurflessen en -trainingen

Windsurfen

De plassen en het daarbij behorende surfstrand zijn ideaal voor de beginnende windsurfer. Bij Windsurfvereniging Vlietland heeft u de mogelijkheid om windsurflessen te volgen. Gedurende de introductieles leert u in drie uur de basistechnieken van het windsurfen.

Kunt u al (een beetje) windsurfen, dan is het ook mogelijk om mee te doen aan de windsurftrainingen. Hier krijgt u onder begeleiding van instructeurs tips om de windsurftechnieken te verbeteren. 

Vrij windsurfen & surfplankstalling

Windsurfen

Uiteraard is het ook mogelijk om zelfstandig te gaan windsurfen op de mooie plassen van Vlietland. Heeft u thuis geen ruimte om uw eigen windsurfspullen op te bergen? Of geen zin om ze telkens heen en weer te verhuizen? Maak dan gebruik van de surfplankstalling. Bij de surfloods direct aan het strand zijn lockers te huur waar u uw spullen veilig kunt opbergen. 

 

Informatie & Contact

Neem hiervoor direct contact op met de bedrijven en verenigingen die op deze website staan.

In de groei

‘s Zomers is het druk in Vlietland. Teneinde het gebied het hele jaar door goed te laten gebruiken is er begonnen met de verdere inrichting van het gebied. Extra sport-, recreatie- en verblijfs­voorzieningen zullen Vlietland binnen enkele jaren één van de meest veelzijdige en aantrekkelijke recreatiegebieden van Nederland maken.

Recreatiecentrum Vlietland B.V

Recreatiecentrum Vlietland B.V is de overkoepelende organisatie voor de bedrijfsmatige ontwikkeling en exploitatie van Vlietland. Directeur is dhr. A.S. (Bart) Carpentier Alting. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

NB: Vlietland is de enige juiste naam voor het recreatiegebied aan de Vliet tegenover Voorschoten en gelegen tussen Leiden en Leidschendam.

Vlietlanden is een natuurgebied bij Vlaardingen dat beheerd wordt door de vereniging Natuurmonumenten.

Website beheer www.mchl.nl