Skip to main content

Zeilen

De plassen van recreatiegebied Vlietland zijn ideaal voor een mooi dagje zeilen. Er is voldoende ruimte en (meestal) een gunstige windrichting. Daarnaast mogen gemotoriseerde boten niet harder varen dan 6 km per uur. Dit maakt het niet alleen een fijne locatie voor ervaren zeilers, ook beginnende zeilers hebben hier de kans om het zeilen onder de knie te krijgen. 

Zeilcursussen

Mede door de ideale omstandigheden is hier Zeilschool Vlietland gevestigd. Velen hebben al leren zeilen bij Zeilschool Vlietland. De zeilschool is bij de CWO (Stichting Commissie Watersport Opleidingen) aangesloten en geeft zeilcursussen aan kinderen vanaf 8 jaar. Met als belangrijkste doel dat de kinderen plezier in het zeilen krijgen. De zeilschool biedt cursussen aan in de Optimist, Polyvalk en Topaz. Gedurende de zeilweek (maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:30 uur) leren de kinderen onder begeleiding van ervaren instructeurs alles over het zeilen. Iedere cursist heeft een eigen boot (bij Optimist en Topaz), zodat zij alle zeiltechnieken direct zelf kunnen oefenen.

Zeiltrainingen

Naast de zeilcursussen biedt Zeilschool Vlietland ook zeiltrainingen voor alle niveaus aan. Deze vinden op de zaterdagmiddag plaats en gedurende de training worden de zeiltechnieken geoefend en verbeterd. Er is een Schippertraining (voor de Optimist-zeilers met een CWO I diploma), Gevorderdentraining (voor Optimist-zeilers met een CWO II of III diploma) en een Zwaardboottraining (voor kinderen én volwassen met CWO I, II of III diploma voor zwaardboot of voldoende ervaring). 

Zeilboot huren

Bij Watersportcentrum Vlietland is het mogelijk om een zeilboot te huren. Zij verhuren Optimisten voor de jongste zeilers, Topazen (zwaardboot) voor de de snelle zeilers en Polyvalken (kielboot) voor de “gezelligheids-zeilers”. Dit kan voor een uurtje, maar uiteraard ook voor de hele dag. 

Zeilcursus voor volwassenen (vanaf 16 jaar)

Bij zeilcentrum Vlietland kan je leren zeilen in een polyvalk. Deze cursus is bedoeld voor beginnende zeilers maar ook voor een opfriscursus bent u aan het juiste adres. De plassen van Vlietland zijn bij uitstek geschikt om te leren zeilen, overzichtelijk en rustig vaarwater. De cursus wordt gegeven door een zeer ervaren instructeur. Na het volgen van de cursus bent u in staat zelf een polyvalk te zeilen. Voor meer informatie ga naar de website van WSC Vlietland of neem direct contact op. Bel 06-55021434 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.