Skip to main content

Drakenbootvereniging the Imperial Dragons

Imperial Dragons is een drakenboot vereniging die opgericht is in 1998. Er vinden wekelijks de trainingen plaats. In de loop der jaren heeft de vereniging hoogte- en dieptepunten meegemaakt qua aantal leden als prestaties. Eén van de hoogtepunten is het organiseren van een eigen drakenboottoernooi op de eigen trainingslocatie tijdens het 10-jarig jubileum, daar hebben zij buitengewoon goed gepresteerd. Een ander hoogtepunt is het behalen van de derde plek op de 200 meter in 2011 op het EHDC toernooi dat jaarlijks een sterke nationale als internationale deelnemersveld kent.  

Drakenboot

Een drakenboot is een grote kanoboot, circa 12,5 meter lang, waarin maximaal 20 personen inkunnen, inclusief de trommelaar en de stuurman. Aan de voorkant van de boot is een drakenkop bevestigd en het eind van de boot wordt gekenmerkt door een drakenstaart. Aan de voorkant van de boot zit een trommelaar die de tempo van het slagritme bepaalt door op de grote trommel te drummen en het team aan te moedigen. De boot zelf wordt bestuurd door een stuurman aan het eind van de boot. In de boot zelf zijn er minimaal 9 bankjes waarop 2 peddelaars naast elkaar plaats kunnen nemen. 

Trainingen

Jaarlijks begint het seizoen in het voorjaar en eindigt halverwege het najaar. In deze periode wordt er wekelijks op zondagochtend om 11:00 tot 12:30 getraind. Wilt u een proefles meemaken? U kunt in totaal twee gratis proeflessen nemen.

 

Drakenbootvereniging Imperial Dragons
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.imperialdragons.nl