Skip to main content

Openbaar vervoer

Het gebied wordt niet per openbaar vervoer ontsloten. De dichtsbijzijnde bushalte bevindt zich op de Badhuisstraat in Voorschoten, op ca. 600 m. van Recreatiegebied Vlietland. Voor het dienstrooster kunt u kijken op www.connexxion.nl.

De dichtsbijzijnde trein- en busstations bevinden zich in Voorschoten en Leiden (Lammerschans) Via die stations kunt u verder reizen met de bus naar de bushaltes op de Badhuistraat in Voorschoten of Prof. Einsteinlaan in Voorschoten. (Informeer bij de buschauffeur)

Per fiets

Vele fietspaden leiden naar Recreatiegebied Vlietland. Tevens zijn er goede en voldoende fietsenstallingen. Fietsers (en voetgangers) kunnen het gebied eenvoudig vanuit alle richtingen bereiken via grotendeels vrijliggende fietspaden. Rond Vlietland zijn ruime geasfalteerde paden aanwezig.

Vanuit Leidschendam is er toegang tot Vlietland via de Oostvlietweg en een fietspad door de Dam- en Starrevaartpolder.

Vanuit Stompwijk via de Kniplaan en de brug over de A4.

Vanuit Leidschendam via de "brug over de Vliet in het verlengde van de Kniplaan" en de Oostvlietweg.

Vanuit Zoeterwoude via de fietstunnel onder de A4, vanuit Voorschoten over de fietsbrug bij de jachthaven.

Vanuit Leiden via de Vlietweg langs het Rijn-Schiekanaal of via de Vlietlandbrug bij Voorschoten.

* Ook op de ANWB fiestbewegwijzering staat Vlietland goed aangegeven.

Per auto of motor

Recreatiegebied Vlietland is prima per auto te bereiken. Via de A4 (Den-Haag Amsterdam) ziet u bij afrit 7 de borden van Vlietland verschijnen. Als u deze borden volgt kom u vanzelf aan in Vlietland.

In Vlietland zelf bevindt zich een weg in de vorm van een halve circel, de Rietpolderweg, die naar diverse parkeergelegenheden leidt. In Vlietland zelf is een duidelijke bewegwijzering die u leidt naar de vele mogelijkheden.

Komt u via de N206 (Europaweg) naar Vlietland dan komt u ook vanzelf de borden Vlietland tegen. Komt u vanuit Leiden en Voorschoten dan volgt u de borden Vlietland.

Per boot

Boten hebben op diverse plekken toegang tot Recreatiegebied Vlietland. De recreatieplas staat via de Jan Bakkersloot, en de oorspronkelijke voor de zandwinning gegraven vaarroute met een draaibrug, in recreatieve verbinding met de Vliet (Het Rijnschiekanaal). De Vliet is een doorgaande vaarroute van de Maas tot de Oude Rijn en Kagerplassen. De Jan Bakkersloot leidt ook onder de snelweg door, naar de Meerburgerwatering.

In Recreatiegebied Vlietland zijn vele mogelijkheden om met de boot te recreëren, zo zijn er diverse, aanlegmogelijkheden, havens en steigers.