Skip to main content

Trekschuit

Vaar mee met een trekschuit die net als vroeger (nu op bepaalde trajecten) getrokken wordt door een paard! De schoonheid van de Vliet of de Schie met haar prachtige landerijen, de schipper op de bok en het kabbelende water op de achtergrond.

De tijden van de Gouden Eeuw herleven! 250 jaar lang was de trekschuit het voornaamste vervoermiddel tussen Delft, Den Haag, Voorburg en Leiden. Moderne vervoermiddelen namen haar plaats de afgelopen eeuwen in.

De Stichting Herstel Trekvaart Leiden-Delft heeft in het kader van het door de provincie uitgeroepen themajaar, 'Historische vaarwegen en Waterlinies', de trekschuitroute tussen deze twee steden in ere hersteld in samenwerking met de Stichting Ooievaart.

Neem voor meer informatie voor (groeps)vaartochten met de trekschuit contact op met Stichting Ooievaart, Bierkade 18b, 2512 AB Den Haag telefoon: +31 (0)70 445 18 69 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Zie hieronder de aflevering van Zuid-Hollands Welvaren: Trekvaarten en Jaagpaden voor meer informatie over de trekschuit.