Skip to main content
Roeivereniging Rijnland

Roeivereniging Rijnland

 

Roeivereniging Rijnland is een vereniging waar u alle vormen van de roeisport kunt beoefenen. Roeien is een sport voor alle leeftijden. Het is mogelijk om er op twaalfjarige leeftijd mee te beginnen, maar ook op vijftig jarige leeftijd. Daarnaast kunt u helemaal zelf invullen hoe fanatiek u de sport wilt beoefenen. Gaat u fanatiek trainen voor wedstrijden of maakt u liever een ontspannen roeitochtje? De sport is het hele jaar te beoefenen (behalve als het vriest, mist of stormt) en u kunt het alleen doen (skiff) of met met anderen. Voor mensen met een lichamelijke beperking heeft Roeivereniging Rijnland de nodige voorzieningen en de vereniging voldoet aan het keurmerk (on)beperkt sporten. 

Soorten roeiboten en accomodatie

Roeivereniging Rijnland   

De vereniging beschikt over een gevarieerde vloot van meer dan 115 boten voor zo’n 550 leden: er zijn boten voor acht roeiers met stuurman/vrouw, vier roeiers met en zonder stuurman/vrouw en voor twee roeiers. Ook zijn er eenpersoonsboten (skiff). Er zijn zowel wedstrijdboten als boten voor recreatief gebruik. De accommodatie is ruim opgezet en bestaat uit een ergometer ruimte, twee royale loodsen voor de boten en een gezellige sociëteitsruimte. Vanuit de sociëteitsruimte heeft u een fraai zicht op de Vliet. Daarnaast biedt de accommodatie kleed- en douchegelegenheid. Rondom het verenigingsgebouw is er veel buitenruimte. Tussen de twee botenloodsen is een groot voorterrein. Dit maakt het manoeuvreren met de boten bij het in en uit het water halen makkelijk. Ook is er een groot terras voor de sociëteitsruimte.

Kom roeien

De vereniging biedt een aantal keren per jaar de mogelijkheid het roeien zonder kosten uit te proberen. Na een rondleiding op de vereniging krijg je een eerste korte instructie over roeien en als de omstandigheden het toelaten kan je eventueel een echte roeiboot in. Meer informatie hierover kun je vinden op hun website: https://www.rvrijnland.nl/kom-roeien.

 

Roeivereniging Rijnland
Oostvlietweg 63
2266 GN Leidschendam
Telefoon: 071-5610314
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.rvrijnland.nl 

Roeivereniging Rijnland