Wandelen & Nordic Walking

Er zijn mooie wandelroutes in en om recreatiegebied Vlietland. Voor Nordic Walkers zijn er zodoende volop mogelijkheden om kilometers te maken. U kunt al lopend Vlietland bereiken, maar ook met ander vervoer komen en hier een mooie wandeltocht maken. Een rondtocht rond de meren van Vlietland is ongeveer 7-8 km. Deze tocht brengt u langs zeer mooie plekjes, zoals u hier kunt zien op de plattegrond van het gebied. Een fraaie start- en finishplek is het restaurant Waterfront Vlietland bij de binnenhaven in Vlietland.

 Routes in de omgeving

Maar ook in de omgeving van het gebied zijn mooie wandelroutes te vinden:
- Vorstelijk vrij - Wandelen
- Land van Wijk en Wouden - Ontdek de boerenlandpaden
- Duin Horst en Weide - Wandelen

Informatie & Contact

Neem hiervoor direct contact op met de bedrijven en verenigingen die op deze website staan.

In de groei

‘s Zomers is het druk in Vlietland. Teneinde het gebied het hele jaar door goed te laten gebruiken is er begonnen met de verdere inrichting van het gebied. Extra sport-, recreatie- en verblijfs­voorzieningen zullen Vlietland binnen enkele jaren één van de meest veelzijdige en aantrekkelijke recreatiegebieden van Nederland maken.

Recreatiecentrum Vlietland B.V

Recreatiecentrum Vlietland B.V is de overkoepelende organisatie voor de bedrijfsmatige ontwikkeling en exploitatie van Vlietland. Directeur is dhr. A.S. (Bart) Carpentier Alting. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

NB: Vlietland is de enige juiste naam voor het recreatiegebied aan de Vliet tegenover Voorschoten en gelegen tussen Leiden en Leidschendam.

Vlietlanden is een natuurgebied bij Vlaardingen dat beheerd wordt door de vereniging Natuurmonumenten.

Website beheer www.mchl.nl