Skip to main content

Windsurfen

 

De plassen van recreatiegebied Vlietland zijn zeer geschikt voor windsurfers. Er is voldoende ruimte en (meestal) een gunstige windrichting. Daarnaast mogen gemotoriseerde boten niet harder varen dan 6 km per uur. Ideaal voor de beginnende én gevorderde windsurfer. Geen wonder dat zich in het recreatiegebied een windsurfvereniging heeft gevestigd. 

Windsurflessen en -trainingen

Windsurfen

De plassen en het daarbij behorende surfstrand zijn ideaal voor de beginnende windsurfer. Bij Windsurfvereniging Vlietland heeft u de mogelijkheid om windsurflessen te volgen. Gedurende de introductieles leert u in drie uur de basistechnieken van het windsurfen.

Kunt u al (een beetje) windsurfen, dan is het ook mogelijk om mee te doen aan de windsurftrainingen. Hier krijgt u onder begeleiding van instructeurs tips om de windsurftechnieken te verbeteren. 

Vrij windsurfen & surfplankstalling

Windsurfen

Uiteraard is het ook mogelijk om zelfstandig te gaan windsurfen op de mooie plassen van Vlietland. Heeft u thuis geen ruimte om uw eigen windsurfspullen op te bergen? Of geen zin om ze telkens heen en weer te verhuizen? Maak dan gebruik van de surfplankstalling. Bij de surfloods direct aan het strand zijn lockers te huur waar u uw spullen veilig kunt opbergen.